Opel történelem

Előzmények

Adam Opel német országban született és édesapja után a lakatos szakmát választotta. Az akkoriban szokásos vándorútja Párizsba vezette, ahol egy varrógépgyárban kapott állást. Tudása gyarapítása után 1863-ban otthon az istállót átalakította műhellyé és varrógépeket kezdett gyártani. Öt év múlva feleségül vette Sophie Marie Scheller-t és a hozományból fellendítette a gyártást. 1884-es párizsi látogatása során felfedezte, hogy a kerékpárgyártásban is nagy lehetőség van. Halálakor a legnagyobb európai varrógépgyártók közé tartozott, valamint több ezer kerékpárt gyártott évente. A századforduló közeledtével egyre több cég kezdett kerékpárt gyártani, ezért az értékesítésük egyre nehezebbé vált.

Az első modell

Öt fia - akik időközben híres kerékpár versenyzőkké váltak - új piacot keresve találkoztak Friedrich Lutzmannal. Aki már gyűjtött tapasztatokat udvari kocsigyártóként a motorkocsigyártásban is. A lovaskocsi üzletág hanyatlása miatt sokan kísérleteztek a lovak helyettesítésével. A fogatokat félbevágták és motort építettek bele. Első közös modelljük hamar elkészült és az Opel Patent Motorwagen nevet kapta. A megközelítőleg 4 lóerős járművekből tizenegy darabot sikerült értékesíteni. Sajnos nem lett gyümölcsöző üzletág, ezért 1900-ban felhagytak az autógyártással.

Új szabadalom: Darracq

A Párizsi Autószalonon járva megtetszett a fiúknak egy francia autója. Francia megígérte, ha megveszik a licenszét, a kocsi a saját lábán fog megérkezni a németországi Rüsselheimbe. Úgy is lett, amikor táviratot kaptak, hogy elindultak a kocsival, még aznap éjfél után nem sokkal megérkezett a kocsi utasaival. Átfagyva emelték le őket az ülésről, az út során a jeges eső és a hó egyenesen az arcukba csapódott, ugyanis annak idején még nem találták fel a szélvédőt. 1902 elején el is kezdték gyártani, népszerű modell volt Németországban, pedig a korábbi Opeleknél kétszer drágább volt.

Saját konstrukció

Még 1902 őszén a Hamburgi Autószalonon debütáltak első saját konstrukciójukkal az Opel-Motorwagen 10/12 PS modellel.

A középréteg autója
1909-ben a körorvosoknak és a középrétegnek gyártotta az Opel a Doktorwagen modelljét. Ez a kétüléses jármű egyszerű kivitelben, viszont magas peremével és levegővel töltött gumiabroncsaival kiválóan boldogult a rosszabb útviszonyokon is. Igazi áttörés volt a gyár életében, fele annyiba került, mint fényűző konkurensei. A gyár sikerhez hozzájárult még 1910-től az előre gyártott építőszekrény-elv bevezetése, mert így az ügyfél egyedi megrendelésinek megfelelően építhették össze az alvázakat a motorokkal.

Alacsony költségvetésű autóké a jövő

A szerelőcsarnok az 1911-es tűzvészben sajnálatos módon leégett.
Wilhelm Opel meglátogatta az amerikai "autókirály" Henry Fordot. Látogatása után levonta a konzekvenciákat: az alacsony költségekkel és a minőségi technológiával gyártott autóknak van jövője. Elsőként vezette be Németországban a futószalagos nagysorozatú gyártást. A technológia hatalmas előnye, hogy az infláció ellenére viszonylag kedvező áron voltak kaphatóak a modellek. Ennek köszönhetően 1914-ben túlszárnyalta valamennyi vetélytársát, és a legnagyobb német autógyártó lett.
André Citroën - aki szintén járt Fordnál - 5CV modelljére kísértetiesen hasonlított az 1924-ben gyártott Opel Laubfrosch (levelibéka) modellje. Nevéhez hűen zöld színben készül viszont már futószalagon gyártották. A hasonlóság feltűnt a Citroënnek, ezért beperelte az Opelt. A bíróság felmentette, néhány műszaki jellegű változtatás véghezvitele után.

GM tőkeinjekció

A gazdasági válság és a minimális hazai vásárlóerő nem volt elegendő, hogy a hatvanéves vállalatot felvirágoztassa, még az életben maradásukhoz is kevés volt. A statisztika szerint Németországban minden 196. lakosra jutott egy autó, amíg az USA-ban minden ötödikre.
Az Opel-fivérek cégüket részvénytársasággá alakították, ezzel megalapozták a fúziót. Az amerikai General Motors 1928-ban megvásárolta az Opel részvényeinek 80 százalékát, de meghagyta az Opel önállóságát. A 30 millió dolláros tőkeinjekciónak és a GM csúcsminőségű termelőeszközeinek köszönhetően egy év múlva ismét piacvezetővé vált a cég Németországban. Első autógyártóként saját biztosító- és finanszírozó céget hozott létre, tehát részletre is vásárolhattak vevőik.
A részvények maradék 20 százalékát is megvette a General Motors 1931-ben, ezáltal 100 százalékos leányvállalat lett az Opelből. 13.000 alkalmazottal naponta 500 autót és 6.000 kerékpárt gyárt a cég.
Eközben a nemzetközi piac felé is nyit a cég. Japánba, Kínába és Dél-Amerika számos országába értékesítenek.
1935-ben létrehoznak egy új üzemet a teherautó gyártás részére. 25.000 darab úgynevezett gyors teherautót (Blitz) terveznek évente gyártani, miközben a kerékpárgyártást csökkentik.

II. Világháború

1936-os berlini olimpia tiszteletére született meg az Opel Olympia modellje és kigördült a gyárból a félmilliomodik autó is. Teljesen befejezik a kerékpárgyártás 1937-ben és értékesítik a gyártósort az NSU részére. Két évvel később a gyár vezetését átvették a nácik, de az amerikai anyavállalat nem engedte, hogy a rüsselheimi gyárat hadiüzemmé átalakítsák, ezért hivatalosan megszakadtak a német-amerikai kapcsolatok. A háborús években leállt a személyautó-gyártás. Blitz teherautók, katonai alkatrészek és részegységek készültek, például: golyóálló üzemanyagtartályok repülők részére. 1944 augusztusától az Opel üzemeit a szövetséges hatalmak folyamatosan szőnyegbombázták. A háború után rögtön megkezdték a lerombolt gyárak újjáépítését, azonban a brandenburgi üzem helyreállítatlanul maradt és tönkrement. Sokkolóan hatott a hír a Maja melletti gyár dolgozóira, hogy a szovjetek a gyárat felügyelő szövetségeseiktől háborús jóvátételként megkapták az új Kadett tervrajzait. Az üzemet 56 vagonba összecsomagolva elszállították és kisvártatva Moszkva utcái megjelent Moszkvics 400 néven. Ezek után a gyár egy darabig csak teherautókat gyártott.

A háború utáni újjáéledés

1947-ben indult újra a személyautó-gyártás az Olympia átdolgozott modelljével. Az üzem helyreállításával 1950-re végeztek, három év múlva ismét 100.000 darab fölé növekedett az éves termelés. 1956-ban 207.010 gépkocsit értékesített a gyár. Ugyanebben az évben a rüsselsheimi gyárban legördül a szalagról a két milliomodik jármű. A jubileumi autó egy pasztellszínű, pontkarosszériás Kapitän, amelyet bearanyozva állították ki számos kiállításon.

Bochumi új üzem

1962-ben adták át és "Új üzemből új autó" szlogennel itt készült az új Kadett. Az Opel elsőként tért vissza a kompaktautó kategória gyártásába, ami a legnépszerűbb volt a vevők körében. Ezáltal felvette a versenyt a Wolfsburggal és a többi vetélytársával. A helyszínválasztás pozitívan hatott, mert - a Ruhr-vidék háború okozta válságban volt - 11.000 ember tartótan munkát kapott a gyárban. A Kadett beváltotta a hozzáfűzött reményeket, ugyanis 11 millió darabot értékesítettek belőle 1991-ig az Astra debütálásáig.

További üzemek avatása

A két másik üzem teljes kapacitással üzemelt, mégis nehézségek adódtak a szállítással. Ezért elkerülhetetlen volt a harmadik üzem építése Pfalzban, ahol fődarabokat állítottak elő, az összeszerelő üzemek részére.
1966-ban szupermodern tesztközpontot hoztak létre Dudenhofenben. Érthető módon az 1951-ben épült próbapálya már nem felelt meg a kor követelményeinek.
Régi fényében tündöklött az Opel, mert 1972-ben a legnagyobb autógyártó lett Németországban.
Spanyolországi Zaragozában 1982-ben nyitott a gyár új üzemet a kiskategóriás Corsának, ami hamar kategóriája legnépszerűbb autója lett.

20 milliomodik Opel

1899 óta a rüsselsheimi gyárban legördült a futószalagról a 20 milliomodik autó: egy Senator.

Technikai újdonságok, a sport támogatása

Az azbesztmentes kuplungbélések használata általánossá vált. 1985 óta elsőként alkalmazott az Opel katalizátorokat az autóin. A vállalat szponzorál világszínvonalú sportolókat, csapatokat és kiemelten a labdasportokat. 1994-ben a FIFA Football World Cup fő szponzorává volt az Egyesült Államokban.

25 milliomodik Opel

1989-ben Opel Omega Caravan gurult le a futószalagról.

Egyesített Németország

1990-es egyesülés után a régi autós történelemmel rendelkező - Wartburgban avatják a negyedik németországi gyáregységet. 1992-ben megnyitották az Opel Eisenach GmbH-t, hol a magas minőségi és termelékenységi mércével gyártanak autókat. Későbbiekben a hagyományos gyáraikat ennek a gyárnak a mintája alapján szervezték át.

Dízelmotor üzem

1996 szeptemberében új egységet avatnak a harmincéves kaiserslauterni gyárban a dízelmotorok részére. 500 millió dolláros invesztálással a legmodernebb módszereknek köszönhetően itt készülnek a technika csúcsát jelentő DI-motorok. Amelyek közvetlen befecskendezéssel, négyszelepes hengerfejjel és radiáldugattyús befecskendező szivattyúval rendelkeznek.

Műszaki Fejlesztőközpont

Kereken 44 ezer dolgozójával az Opel szimplán nem csak a legnagyobb német munkaadó, hanem a General Motors világszervezetében is jelentős szerepet képvisel. A rüsselsheimi nemzetközi Műszaki Fejlesztőközpont az összes, Észak-Amerikán kívüli, GM- és Opel-típus fejlesztéséért felelős 8.500 munkatársával.

Kelet-Európában az Opel

A kor követelményeinek megfelelően a legmodernebb üzemét nyitotta meg hazánkban az autógyártó cégóriás 1992-ben. Motorgyártásra és kissorozatú autó összeszerelésre szakosodva. Ma már a szentgotthárdi részleg a legjelentősebb hengerfej- és motorgyára, valamint nemsokára beindítják a sebességváltó üzemet is. Legutóbb tavaly októberében avatott autógyárat az Opel, Lengyelországban Gliwiczében.

Összefoglalás

Adam Opel AG az autógyártás 100. születésnapját ünnepelte 1999-ben. Az 1862-ben alapított cég a mai világsikerét az Opel Patent-Motorwagen System Lutzmann alapozta meg 1899-ben. Ennek köszönhetően az Opel a második legrégebben fennálló német autógyára, amely mostanáig 50 millió Opel-alapú gépkocsit gyártott. Az első években 11 modell készült kézzel, 1997-re Nyugat-Európában egyhuzamban hatszor is megőrizte piacvezető pozícióját 1,56 millió eladott gépkocsijával. Ebbe természetesen beletartoznak a műszakilag azonos angliai Vauxhall modelljei is.

Opel Monor

Opel autók új, felújított bontott alkatrészei raktárról, kedvező áron.

Gyors kiszolgálás, postai csomagküldés, telefonos rendelés.
Hívjon minket bizalommal!

Kapcsolat

Opel Monor
0620 9443206

opelmonor@gmail.com